1.3.07

Από μικρή και όχι τρελή...

αλλά παιδί θαύμα...η αλήθεια για τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό:

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και παρουσία εξεχόντων μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος, ένα παιδί Θαύμα η Προμηθέα, δεν φοβήθηκε κανένα και απλά παρουσίασε την αλήθεια...

Ξεκινώντας την ομιλία της, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Έλληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης σε "αυτούς τους Ρωμαιοβυζαντινούς ελεεινούς καιρούς"!

«Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών.

Όσο για την περίοδο της Τουρκοκρατίας...
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία.

Αργότερα βέβαια, καπέλωσαν την επανάσταση, "ανακάλυψαν" το Κρυφό Σχολειό και τα γνωστά...

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε και το άρθρο της Ελευθεροτυπίας

Μήπως έχει έρθει ο καιρός να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους;
Τώρα τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού που δεν αναφέρει το Κρυφό Σχολειό;

Υ.Γ. Το βίντεο της ομιλίας της Προμηθέας, μπορείτε να το βρείτε εδώ

1 σχόλιο:

Tzopi είπε...

Επειδή όπως ξέρεις διαφωνώ με την άποψη περί "εφεύρεσης" του Κρυφού Σχολειού, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο..
http://img.pathfinder.gr//clubs/files/61143/5.html
Μου φαίνεται, ότι έχει μερικές πολύ καλές πληροφορίες...!